B-hotels

Шта видети у Милану за три дана

block
Слика одMichael Gwyther-Jones
Martha Jones

Милан је град богат културним достигнућима и туристичким атракцијама. Уколико имате само три дана за посету овом прелепом италијанском граду, ево неких места која обавезно треба видети:

  1. Дуомо ди Милано - овај прекрасни катедрални храм је симбол Милана и једна од најпосећенијих туристичких дестинација у граду. Обавезно посетите катедралу и уживајте у погледу са њене терасе.
  2. Галерија Витторио Емануеле II - ова луксузна трговачка галерија је место где се налазе бројни ресторани, кафићи и бутици. Прогуляјте се кроз њу и уживајте у шопингу и атмосфери.
  3. Кастело Сфорцеско - ово средњевековно замак који је некада био резиденција војводе Милана, данас је музеј који чува бројне уметничке дела и археолошке налазе. Не пропустите да посетите ово историјско место.

После обиласка ових места, обавезно се провозајте трамвајем број 1, који вас једним делом води кроз град и пружа возу уз сјајан поглед на Милан.

Уколико имате више времена на располагању, обиђите још неке од музеја, паркова и ресторана у Милану, и уживајте у богатој италијанској култури и гастрономији.