B-hotels

Најлепша језера у Швајцарској

block
Слика одirio.jyske
Daria Martin

Швајцарска је позната по својим прекрасним пејзажима и језерима која остављају бездање сваког посетиоца. Ова земља има велики број језера која су често места одмора и релаксације за њене становнике и туристе из целог света.

Једно од најпопуларнијих језера у Швајцарској је Лак Занс. Ово језеро се налази у прелепом одмаралишту Зермат и окружено је високим планинама које пружају феноменалан поглед. Туристи могу уживати у брози и шетњи око језера, као и у различитим активностима као што су кајак, кануинг и риболов.

Још једно прекрасно језеро је Јеневско језеро које се налази на граници између Швајцарске и Француске. Ово велико језеро је окружено лепим градом Женевом и нуди богату културну и гастрономску понуду за посетиоце. Плаже око језера су одлично место за одмор и релаксацију, а туристи могу уживати у круизима и шетњама по обали.

Остала изузетно лепа језера у Швајцарској укључују Лак Леман, Лак Лугано и Лак Трасимено. Свако од њих нуди своју уникатну лепоту и различите могућности за релаксацију и рекреацију.

Посетите Швајцарску и упознајте се са њеним најлепшим језерима. Ова земља ће вас освојити својим природним богатством и шармом који једноставно морате доживети.