B-hotels

Најинтересантнији археолошки локалитети у Турској

block
Слика одMiradas.com.br
Olivia Harper

Турска је земља богате и дуге историје, археолошких налазишта и великог броја културних споменика који сведоче о различитим цивилизацијама које су овде обитавале. Хиљадама година Турска је била станиште различитих народа и цивилизација, а та богата историја се одраѶује кроз бројне археолошке локалитете широм земље.

Један од најпопуларнијих и најзначајнијих археолошких локалитета у Турској је Ефес, град који је био један од највећих и најзначајнијих градова у самој Античкој Грцији. Данас посетиоци могу обићи бројне руине храмова, терме, градских улица и театар који су свеџени са временом.

Још једно место од великог историјског значаја је Троја, локалитет који представља легендарни град из Хомерове „Илијаде“. Овде се могу видети остаци старог града, укључујући и зидине града и легендарне куле Тројанца.

Има још пуно археолошких налазишта у Турској који су од великог интереса за туристе и историчаре, попут Памуккале, Хатуша и Гьобекли Тепе. Ови антички градови и структуре су несамо извор познавања прошлости већ представљају и невероватне туристичке атракције које су неизоставни део посете Турској.

Sponsored by: Dusit Thani Laguna Phuket SHA Plus+ recensioner