B-hotels

Најинтересантнији културни догађаји у Токију

block
Слика одYuya Tamai
Olivia Harper

Токио, главни град Јапана, познат је по својој богатој културној сцени и најразличитијим догађајима који се одржавају широм града. Овде се налазе бројни музеји, галерије, театри и фестивали који пружају увид у традиционалну и модерну јапанску културу.

Цуриосите

Један од најпопуларнијих културних догађаја у Токију је Цуриосите, годишњи фестивал који се одржава у априлу у токијском храму Асакуса Канон. На овом фестивалу можете видети разноврсне шарени лантерне, параде у народним оделима и бројне стандове са храном и ручним радовима.

Буна-Сай

Други интересантан догађај је Буна-Сай, фестивал који се одржава у октобру у храму Октемпле међу шумама у граду Синджуку. На овом фестивалу могу се видети разне уметничке изложбе, концерти и традиционалне народне плоче.

Театар Кабуки

Токио је такође познат по свом традиционалном театру Кабуки, где се представљају класичне представе заједно са модернијим адаптацијама. Посета овом театру је један од најлепших начина да се упознате са јапанском историјом и културом.

Ако планирате посету Токију, обавезно посетите неки од ових најинтересантнијих културних догађаја који вам могу пружити увид у богатство и разноврсност јапанске културе.