B-hotels

Водич за историјска места у Берлину

block
Слика одprusakolep
Ava Collins

Берлин је град који обилује историјским споменицима из различитих епоха. Посета овим местима пружиће вам увид у богату прошлост града и негову улогу у светским догађајима.

Бранденбуршка капија

Бранденбуршка капија је један од најпознатијих симбола Берлина. Градиња је изграђена у 18. веку и представља улаз у стари део града. Посетители могу разгледати ову историјску грађевину и упознати се са њеном значајном улогом у историји Берлина.

Остаци Берлинског зида

Берлински зид је био симбол раздвајања између Источног и Западног Берлина за време Хладног рата. Данас, посетиоци могу посетити останке зида и упознати се са догађајима који су обележили ову епоху историје.

Меморијал Холокауста

Меморијал Холокауста у Берлину је посвећен сећању на жртве нацистичког геноцида. Посетители могу обићи музеј и спомен-парк посвећен жртвама Холокауста и научити више о овом трагичном делу историје.

Завршавање

Посета историјским местима у Берлину је одличан начин да се упознаје богата прошлост овог града и да се стекну нова saznanja о значајним догађајима који су обележили његову историју.

Sponsored by: Railay Princess Resort & Spa recensioner