B-hotels

Најлепши Замците у Шкотској

block
Olivia Harper

Шкотска је позната по својим прелепим замцима који свакодневно привлаче бројне посетиоце из целог света. Стари камени зидови, тајни проходи, рушине куле и величанствени баште, све то чини шкотске замкове истинским местима чаролије и мистерије.

Један од најпознатијих замака у Шкотској је Единбургски замак који се налази на врху стене на Единбургској старој градској тврђави. Замак се сматра једним од најважнијих историјских споменика Шкотске и представља значајан туристички атракција.

Други замак који несумњиво заузима место на листи најлепших замака је Замак Сталкер који се налази на брегу језера Лох Ломонд. Овај замак је познат по својој унутрашњој лепоти и запечатљен је у библијском филму 'Брачне невере'.

Поред ових замака, Шкотска броји још многе друге прелепе замкове као што су Замак Еилан Донан, Замак де Брос, Замак Данстафраг и многи други. Сваки од њих има своју уникатну причу и атмосферу која оставља посетиоце без деха.

Зато ако планирате посету Шкотској, обавезно посетите њене најлепше замкове и упознајте славну историју и културно наслеђе ове прелепе земље.

Sponsored by: Railay Princess Resort & Spa recensioner