B-hotels

Шта видети у Санкт Петербургу у току недељу

block
Слика одeverwave
Ava Collins

Санкт Петербург, град богата културна наслеђа и историје, представља идеално место за шетње и уживање у лепотама Русије. Ако сте планирали посету овом граду и имате само недељу дана на располагању, доносимо вам предлог шта све можете да видите и искусите у току свог боравка.

Ермитаж

Прво место на вашој листи мора бити Ермитаж, један од најпознатијих музеја у свету. Својим богатством уметничких дела, од античке грчке и римске уметности до руских и европских мајстора, ова институција ће вас освојити на први поглед.

Царское Село

Одвојите један дан за посету Царском Селу, резиденцији Руских царева. Овде ћете наћи прекрасне билтенге и паркове, као и чувену Амберну Собу, која је реконструисана после Другог светског рата и представља један од највећих радова народне уметности.

Петроградска крепост и Црква на Крви

Не заборавите да посетите Петроградску крепост и Цркву на Крви, два симбола града. У крепости ћете научити више о оснивању Санкт Петербурга, док ће вас Црква на Крви одушевити својом шареном архитектуром и богатом историјом.

Музеј Руске академије уметности

Завршите своју посету уметничким делом у Музеју Руске академије уметности, где ћете наћи збирку руских мајстора и упознати се са богатом уметничком сценом Санкт Петербурга.

Санкт Петербург нуди богату понуду за сваког посетиоца, па сигурно ћете пронаћи нешто што ће вас очарати и оставити траг у вашем сећању.

Sponsored by: Mukarnas Spa Resort recensioner