B-hotels

Шта видети у Риму за три дана

block
Слика од.^.Blanksy
Lily Anderson

Рим, вечни град, пружа безброј возможности за истраживање и удах његове богате историје. Уколико имате само три дана за посету, важно је планирати унапред и одабрати видике које морате обићи.

Дан 1: Колосеум и Римски форум

Првог дана, обавезно посетите Колосеум - антички амфитеатар који је сведок борби глефова и јавних игара у доба римског царства. Након тога, прокрстите преко улице ка Римском форуму, центру политичког и јавног живота древног Рима.

Дан 2: Ватикан и Пантеон

Другог дана, посетите Ватикан - државу у држави и центар католичке цркве. Обиђите Ватиканске музеје и папску базилику Светог Петра. Након тога, схватите аутобус или такси и отпутујте до Пантеона, древног храма посвећеног свим боговима.

Дан 3: Шпански трг и Фонтана ди Треве

На последњи дан, прогуляјте се до Шпанског трга у Риму, познатог по својим облицима. Одатле, наставите до Фонтане ди Треве, једне од најпознатијих фонтана у Риму и идеалног места за бацање ковчега за поновни долазак у град.

Следећи овакав распоред, сигурно ћете имати прилику да истражите најбитније симболе Рима за само три дана. Уживајте у сваком тренутку и оставите се у забави древног и савременог града.