B-hotels

Најинтересантнији културни догађаји у Барселони

block
Слика одVeselina Dzhingarova

Барселона, град у Шпанији, позната је по својој богатој културној понуди и разноврсним догађајима који привлаче бројне туристе из целог света. Од фестивала и изложби до парада и познатих празника, постоји множество културних дешавања која чине Барселону живописним местом за посету.

1. Фестивал Прима Вера

Од 1826. године, Фестивал Прима Вера представља главни културни догађај у Барселони. Током јула и августа, посетиоци могу уживати у оперским представама и балетским изведбама на отвореном, испред прекрасног Лисичиног театра. Овај фестивал је заједно са хореографијом Ален Денис остаје узроковање задивљујећих представа.

2. Феста де ла Мерсе

Сваког септембра, Барселона слави Феста де ла Мерсе, празник посвећен својој заштитници богородици од појединих каталонских слава. Главни део овог празника је хумана парада с гигантским луткама, пиротехничким спектаклима и музичким наступима н ликовном карактером, што га чини јединственим догађајем за посматрање.

3. Салон мондиал де ла белеса арт

Ако сте љубитељ уметности, не пропустите Салон мондиал де ла белеса арт, који се одржава сваког маја у Барселони. Овај међународни сајам уметности представља реномиране галерије и артисте из целог света и проширује културну понуду града.

Барселона је заиста место где се сусрећу различите културе и уметничке изражеји, а културни дешаваји који се одржавају у овом граду су нешто што не треба пропустити. Посетители ће сигурно наићи на нешто што им одговара, било да су заинтересовани за музику, уметност или празнике.

Sponsored by: Alf Leila Wa Leila Hotel Families and Couples Only recensioner