B-hotels

Шта видети у Истанбулу: Топ Атракције

block
Слика одjerrroen
Martha Jones

Истанбул, град који се налази на раскршћу између истока и запада, нуди богатство атракција за сваког посетиоца. Од историјских знаменитости до савремених уметничких дешавања, ово је место које обавезно треба посетити уживати у његовој богатој култури и наслеђу.

Једна од најпознатијих атракција у Истанбулу је Аја Софија, бивша црква која је претворена у джамију, а потом у музеј. Са својом импресивном архитектуром и богатом историјом, ова градска знаменитост ће вас оборити са ногу.

Још једно готово неизбежно место за посетити у Истанбулу је Гранд Базар, један од најстаријих и највећих покривених базара на свету. Овде ћете наћи све што вам треба, од традиционалних занатских производа до модерних сувенира.

Заљубите се у лепоту Босфора, теснице која дели Европу и Азију и нуди прекрасне погледе на град. Одлазак на кружну вожњу Босфором је одличан начин да уживате у погледима и историји Истанбула.

Са својим великим бројем мостова, музеја, палата и џамија, Истанбул је место које ће вас освојити свом сјају и разноликости. Посетите га и уживајте у свим лепотама које овај град има да понуди.