B-hotels

Путовање кроз древне градове Египта: Где ићи и шта видети

block
Слика одtravelourplanet.com

У древној земљи Египта крију се неиспричане приче и тајне древних градова који сведоче о богатој историји ове земље. Ако планирате посету овој зачинјеној земљи, ево неколико градова које не бисте смели пропустити:

Каиро

Главни град Египта, Каиро, је мешавина старог и новог, савременог и традиционалног. Од посете пирамидама Гизе до шетње басаром Хан ал-Халили, ово место је препуно узбудљивих могућности за истраживање.

Луксор

Луксор је посећен од стране многих туриста због својих величанствених храмова и руина. Од Храма Карнак до Долине краљева, Луксор ће вас одвести на фасцинантно путовање кроз стари свет Египта.

Александрија

Овај град на обали Средоземног мора је познат по својим археолошким налазиштима и културној баштини. Посетите стару библиотеку или обиђите Катеринина катедрала, искусите спој историје и савремености у Александрији.

Неизрециво је колико богатство историје и културе чека посетиоце у древним градовима Египта. Не заборавите да уживате у сваком тренутку и да се потпуно укључите у ову узбудљиву приповест прошлих векова.

Sponsored by: The Blue Water recensioner