B-hotels

Путовање кроз историјске градове Француске: Бордо, Лион и Стразбур

block
Слика одemanuela piazza

Француска је позната по својим прекрасним историјским градовима који привлаче милионе туриста из целог света. Од тих градова, Бордо, Лион и Стразбур представљају три бисера које треба посетити током путовања кроз ову земљу.

Бордо

Бордо је град који је познат по својим виноградима и прекрасној архитектури из периода Луија XIV. Овде можете уживати у обиласку винарија, укусним гурманским ресторанима и утицајној културној сцени.

Лион

Лион је град који је препун историје и културе. Стари град са његовим узаним улицама и катедралама представља идеално место за шетњу и истраживање. У Лиону такође моћете уживати у богатству француске кухиње и утврдити зашто је овај град познат по гурманским ужитцима.

Стразбур

Стразбур, главни град региона Алзас, представља мешавину француске и германске културе. Град је познат по својој готичкој катедрали, као и интригантној старој четврти Петит Франс. Овај град је такође седиште Европског парламента и представља важан политички центар.

Путовање кроз ове историјске градове Француске ће вам пружити несамо уживање у богатству културе и историје, већ и могућност да истражите утицај који су ови градови имали на развој целе земље.