B-hotels

Топ 10 мест за екотуризам у Перу

block
Слика одm_uhlig
Olivia Harper

Перу је земља богата биодиверзитетом и прекрасним природним богатствима која пружају одличне могућности за екотуризам. У следећем тексту ћемо вам представити топ 10 места која треба посетити у Перу ако сте љубитељ еколошког туризма:

  1. Мачу Пикчу: Сигурно сте већ чули за ово чудно место, али Мачу Пикчу не представља само археолошко благо веч је идеално за екотуризам.
  2. Амазонски дечји дом: Ова област се сматра једном од најбогатијих на свету по питању флоре и фауне.
  3. Ману Национални парк: Ова зона је дом за велики број ретких врста животиња и биљака и представља савршено место за еколошки туризам.
  4. Тамбопата: Ово је такође дело Амазонске области, али се истиче по својој богатој биодиверзитету и могућностима за екотуризам.
  5. Колка Канјон: Ово је један од највећих канјона на свету и представља идеално место за истраживање природе Перуа.
  6. Хуанкаја Паракас: Ова обална област нуди прекрасне пешићке стазе и могућности за осматрање морске фауне и флоре.
  7. Кордиљера Блаанка: Ове планине су идеално место за љубитеље пешачења и планинског бајкинга, али и за посматрање разноликости животињских и биљних врста.
  8. Пакајавел: Ово еколошко село је препуно одрживих пратњи у као и индијанске заједнице која чува своју културу и природу.
  9. Арекипа: Ова област обилује богатством ћивотињског и биљног света, али представља и културно богатство Перуа.
  10. Тахуари Хилс: Ово је регион са много пустоши и сувог растинја, али пружа изузетне могућности за посматрање ретких врста и откривање непознатих углова Перуа.

Перу нуди разноврсне могућности за екотуризам и један је од најбољих избора за путовање ако сте љубитељ природе и њене заштите. Не заборавите да се претходно информишете и позабавите свим прописима и смерницама за одржив туризам у овој прекрасној земљи.

Sponsored by: Jumeirah Mina A'Salam recensioner