B-hotels

Водич за историјска места у Атини

block
Слика одAgnee eviasziget.hu
Laura Smith

Атина је град који обилује историјским локацијама које су од великог значаја за савремену светску културу. Сваки посетилац ће уживати у обиласку ових вредних места и упознавању са богатом историјом овог града.

Акрополис

Једно од најпознатијих места у Атини је Акрополис, који представља заштитни знак овог града. Ово брдо је било домувалиште божанства и место на коме су стари Грци градили рајске храмове. Посетители могу обићи Партенон, Ерехтејон и храм Афине Нихеи.

Агора

Агора је била срце старог Атина, трг на коме су се одвијали трговина, политичке расправе и религиозни обреди. Данас посетиоци могу обићи остатке храма Зевса, стоа Аталоса и друге важне монументе.

Национални археолошки музеј

Ова институција је највећи археолошки музеј у Грчкој и чува велики број артефаката из античке Грчке. Посетители могу видети бронзаног Зевса, Афину Мармурну и многе друге вредне предмете.

Не заборавите да узмете добру обућу и камеру како бисте запамтили све лепоте историјских места у Атини. Уживајте у обиласку и упознавању са богатом историјом овог заједничког наследства.

Sponsored by: Adaaran Select Meedhupparu recensioner