B-hotels

Шта видети у Кракову за три дана

block
Слика одborshop
Olivia Carter

Краков је увидљиво трећи највећи град у Пољској и представља важан туристички центар. У току тром дана, посетиоци могу да обиђу бројне знаменитости и лепоте овог града.

Дан први: Средиште града

Први дан је најбоље почети посетом Старом граду, где се налази Главно трговачко пешачко подручје са бројним кафићима и ресторанима. Обиђите Средњовековни заставељени градски плоц, Краљеву катедралу и Вавелски замак.

Дан други: Уличице и културни центри

Други дан резервишите за шетњу кроз узане уличице Кракова, посетите традиционалне кафане и упознајте се са локалном културом. Обиђите филхармонију, Маријин цркву и магични Драконов дајг.

Дан трећи: Модерни делови града

На последњи дан посетите модерне делове Кракова, као што је кварт Казимиеж, познат по својим уметничким галеријама и авангардним кафићима. Такође, не пропустите обилазак фабрике Шиндлер.

Свакодневни оброци су такође један од најважнијих делова посете Кракову, па обавезно пробајте традиционална пољска јела као што су пирожци, гулаши и крофтер. Уживајте у богатству овог прељубазног града и проведите три дана који ће вам обогатити душу и ум.

Sponsored by: Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa recensioner