B-hotels

Шта Погледати у Пекину за Три Дана

block
Слика одtomislav_domes
Martha Jones

Пекин, главни град Кине, богат је историјом, културом и знаменитостима које обухватају векове стварања кинеске цивилизације. Ако имате само три дана за истраживање овог града, мораћете да изаберете шта тачно желите да видите. Ево неколико предлога за обилазак у Пекину за та три дана:

Дан 1: Забранени Град и Тиенанмен Трг

Првог дана своје посете Пекину, обавезно посетите Забранени Град, прекрасно састављен комплекс палата и двораца који је био резиденција кинеских царева у периоду када се Кина називала Царство. Након тога, прошетајте до Тиенанмен Трга, величанственог и историјски значајног трга на којем је проглашен Кинески Народни Република.

Дан 2: Храм Неба и Западноејец Трг

Другог дана, обавезно посетите Храм Неба, место где су цареви одлазили да обаве церемонију молитве за добро родословље. Затим се упути на Западноејец Трг, који представља срце савременог Пекина и место где су смештени многи магацини и ресторани.

Дан 3: Кинески Зид и Летња Дворцевина

За последњи дан свог обиласка у Пекину, обиђите чудо света - Кинески Зид. Иако је потребно мало времена да стигнете до најближе деонице зида, сигурно ћете бити заузети истраживањем овог величанственог градионичног зида. Након тога, посетите Летњу Дворцевину, прелеп парк и дворац у којем су цари проводили летње месеце.

Уз ове три дана обиласка, сигурно ћете истражити најзначајније и најзабавније делове Пекина и дубље упознати кинеску културу и историју.

Sponsored by: Avalon Beach Resort recensioner