B-hotels

Најлепше плаже у Хрватској

block
Слика одpinguino
Martha Jones

Хрватска је позната по својим прелепим плажама које привлаче туристе из целог света. Ова земља са бројним острвима и кристално чистим морем нуди бројне могућности за одмор и уживање на плажи.

Једна од најпопуларнијих плажа у Хрватској је Златни рат на острву Брач. Овај песковити језер плавог мора мења свој облик у зависности од ветра и морских струја, што га чини јединственим и изузетно лепим за посету.

Друга позната плажа је Плитвичка Језера, која су природно благо наследство и налазе се на списку светске баштине УНЕСКО-а. Овде посетиоци могу уживати у кристално чистој води и прелепим водопадима.

Остале познате плаже у Хрватској укључују Лопуд на острву Лопуд, Сахаруни на острву Дуги Оток и Банију на острву Корчула. Свака од њих има свој чар и привлачност која унике посетиоце сваке године.

Не зависно од тога за коју плажу се одлучите, Хрватска ће вас сигурно очарати својом лепотом и гостопримством. Зато не пропустите шансу да посетите једну од најлепших земаља на Јадрану и уживате у бескрајном плаветилу мора и сунца.

Sponsored by: Le Meridien Al Aqah Beach Resort recensioner