B-hotels

Најинтересантнији музеји у Вашингтону

block
Слика одm01229
Ava Collins

Вашингтон, као главни град Сједињених Америчких Држава, нуди богат избор музеја који ће задовољити сваког посетиоца. Од историјских музеја до научних галерија, овде је заиста тешко одлучити који су најинтересантнији. У наставку ћемо представити неколико од најпопуларнијих музеја у Вашингтону:

1. Национални музеј природне историје

Ова институција чува велики број фосила и експоната који обухватају различите аспекте природне историје. Посетиоци могу видети скелете диносауруса и других праисторијских бића, као и богатство природних ресурса широм света.

2. Национални музеј америчке историје

Ова установа представља кључне моменте у историји Сједињених Америчких Држава, од колонијалних периода до модерне епохе. Изложбе о слободама и правима грађана, политичким догађајима и културном наслеђу обогаћују посетиоце знањем и смислом за прошлост.

3. Национална галерија уметности

Са богатом збирком слика, статуа и уметничких дела различитих периода и стилова, ова галерија представља меку за љубитеље уметности. Уметници као што су Леонардо да Винчи, Винсент ван Гог и Пабло Пикасо су представљени кроз богатство дела која могу да се виде у галерији.

Ови музеји су само мали узорак богатства културе и историје које се крију у граду Вашингтону. Заиста је вредно посвећеног времена и пажње истражити ове институције и упознати се са њиховим садржајем.

Sponsored by: JA Lake View Hotel reviews