B-hotels

Најинтересантнији историјски објекти у Риму

block
Слика одChrisYunker
Daria Martin

Рим је град богат историјом и културом, са многобројним историјским објектима који привлаче бројне посетиоце из целог света. Међу најинтересантнијим историјским објектима у Риму се истичу:

  • - антички амфитеатар који је био место одржавања гладијаторских борби и других забава у древном Риму. Овај добро одржавани објекат је најпопуларнија туристичка атракција у Риму.
  • - добро очуван храм из римске епохе посвећен богу светлости. Импресивна купола и унутрашњи дизајн чине га једним од најважнијих архитектурних споменика у Риму.
  • - центар политичког и јавног живота у древном Риму, где су се одвијали разни догађаји и трговина. Обилазак Римског форума пружа увид у богату историју града.
  • - држава у држави и седиште католичке цркве, са собомељном базиликом Светог Петра и Ватиканским музејима који чувају богату збирку уметнина.

Ови и други историјски објекти чине Рим једним од најзначајнијих туристичких дестинација у свету, пружајући посетиоцима увид у богату историју и културни наслед на овим просторима.

Sponsored by: Garden Sea View Resort recensioner