B-hotels

Најбоље руте за пешачење у Непалу

block
Слика одRick McCharles
Olivia Harper

Непал је познат по својим идиличним пејзажима, великим планинама и шареноликим трекинг рутама које пружају незаборавно искуство за све љубитеље пешачења. У овом артиклу ћемо истражити неке од најбољих рута за трекинг у Непалу.

1. Еверест базни лагер

Трек до Еверест базни лагер је један од најпопуларнијих у Непалу. Овде ћете имати прилику да уживате у прегледу највише планине на свету - Маунт Еверест. Путовање обухватају дневне ходње, прелазак река и пролазак кроз прелазе, док на крају стижете до базних лагера на висини од 5.364 метара, одакле ћете имати заузбљив поглед на Еверест.

2. Анапурна круг

Ова рута обухвата обилазак великог круга около Анапурне планине и пружа богату културно и природно искуство. Пешачење преко прољећа, усеца и сеоских насеља обећава јединствено путовање кроз непроносу сценичне ландшафте.

3. Лангтанг

Рута Лангтанг обухвата обилазак националног парка Лангтанг и пружа могућности за видиковце, обилазак градова и упознавање са локалном културом и обичајима. Пешачење кроз шуме, поточиће и бујно село Лангтанг ће вас оставити заузбљеним и унесеним у његову јединствену ауру.