B-hotels

Шта видети у Копенхагену за три дана

block
Слика одSakena
Daria Martin

Копенхаген, престоница Данске, је град са богатом историјом, прекрасном архитектуром и бројним занимљивостима које не треба пропустити. Уколико бисте желели да упознате град за кратко време, предлажемо вам да се придржавате следећег плана за три дана.

Дан први - Историјски центар и Његови специјалитети

Први дан резервишите за истраживање старог дела Копенхагена. Обиђите Нюхавн, главни плоћ у граду, где се налазе многе ресторане и магазини. Видите Мермаид Статуе, символ града, и посетите Корнхим, стари војни тург на обали Његове, где можете уживати у традиционалној данској кухињи.

Дан други - Палеј Розенборг и Фредериксборг

Други дан можете провести у посети два преслатка дворца. Палеј Розенборг је кралевска резиденција изграђена у ренесансном стилу, док је Фредериксборг познат по својим барокним дворцима и прелепим вртовима.

Дан трећи - Амагер и Хавени

Трећи дан испланирајте за посету Амагеру, старом рибарском кварту у Копенхагену. Шетајте се прелепим улицама, посветите време обиласку краја и уживајте у аутентичној данској атмосфери. Не заборавите да посетите Хавени, стару сегму у којој можете купити разнолику рибу и морске деликатесе.

Sponsored by: Rose Resort Hotel recensioner