B-hotels

Најзанимљивији фестивали и догађаји у Јужној Кореји

block
Слика одEmmanuel Dyan
Lily Anderson

Јужна Кореја је позната по бројним занимљивим фестивалима и догађајима који привлаче бројне туристе из целог света. Један од најпознатијих је Чечхали Фестивал који се одржава у пролеће и представља прославу доласка пролећа и обнављања природе. Бројни учесници одећени у традиционалне ханбоке плове реком Једанг и уживају у разним занимљивим догађајима.

Још један интересантан фестивал је Лотус Лантерн Фестивал који се одржава у Лотус Метрополису у Сеулу. На овом фестивалу се сваке године осветљавају бројне лотус лалампе, представљајући поруку мира и светлости.

Јужна Кореја такође је позната по свомајму фестивалу Хаеуданче Фестивалу, који се одржава у области Ченгдоон на обали реке Накдонг. Током овог фестивала, учесници плове на нетрадиционалним шареним чамцима и уживају у највећој воденој паради у Јужној Кореји.

Ово су само неки од најзанимљивијих фестивала и догађаја у Јужној Кореји који су вредни посете и који ће вам пружити незаборавно искуство. Зато, ако планирате посету овој земљи, обратите пажњу на датуме одржавања ових фестивала и упознајте се са богатим културним наслеђем Јужне Кореје.